Sveriges största samåk­nings­tjänst

Samåkning.se är Sveriges största samåk­nings­tjänst och för­med­lar dag­li­gen tusen­tals samåk­ningar och pendlingsresor inom Sve­rige och Europa.

Samåkning i Sverige

Vad är Samåkning?

Bli en samåkare – för miljön och plånboken.

Samåkning betyder att två eller flera personer pendlar till arbete eller reser till andra destinationer tillsammans delar av eller hel sträcka av en resa. Samåkning.se kopplar förare och passagerare för delade bilresor: du skapar dina egna samåkningar eller söker efter andra som letar resesällskap. Du sparar tid, pengar – och är snäll mot miljön.

Varför Samåkning är bra

Samåkning har många fördelar: genom att dela bil med varandra kan resan bli billigare, trevligare och mer miljövänlig. När fler samåker blir det färre bilar ute i trafiken som ger minskade utsläpp av koldioxid och en minskad bensinanvändning. Det bidrar även till minskad trängsel i trafiken vilket gör resan säkrare och snabbare.

Förutom att spara på miljön kan man som samåkare även spara pengar, kostnaden för resan blir mycket lägre när man delar på den. Samåkning är dessutom en chans att träffa nya människor och utbyta erfarenheter på vägen.

Samåkning.se

Samåkning.se grundades 2004 och är idag Sveriges största mötesplats för samåkning med över 180.000 användare (september 2013). Samåkning matchar förare och passagerare med eller utan bil och hjälper att organisera gruppresor.