?

Rutt

Körsträcka (approx. ).
Kostnadsförslag . Förslagen per person (baserat på 3 lediga platser).

?

Välj datum och avgångstid

1 resa = 1 datum!
Välj en dag för varje resa som du gör. Om du inte är riktigt säker när du reser, kan din samåkning visas som en "flexresa". Välj antal dagar för att visa din resa före och efter datumet du väljer i kalendern. Se till att inte skapa överlappande datum!

dagar

Återkommande Datum

Använd assistenten att fylla kalendern när du reser samma rutt på flera datum.

?

Ange ytterligare information om din samåkning, men inte

  • dina kontaktuppgifter (de kommer visas ändå)
  • priset för samåkningen (priser visas automatiskt)

Antal lediga platser

Önskade platser

Pris per person

Beräknade totala kostnader *.
Förslagen per person.
* exklusive vägtullar och biljetter för färja

Prisberäkning

Ditt pris:
?
Avgift:
?
 
---------------
Passagerarpris:
?

Din andel:
?

Varför ska man använda bokningssystemet?

Välj rutten för din samåkning

Definiera din resa genom att välja var du startar och vart du ska. Skriv bara en del av staden och välj den från listan. Om du inte hittar den, prova närmaste stad eller namnet på kommunen.

Skape mellanstopp (via)

Om du gör en lång resa kan det vara intressant att välja några orter som du passerar och kanske samla in eller släppa av passagerare. Din resa kommer att visas till personer som väljer orter du passerar. Det förstorar chans för dig på en full bil.

Naturligtvis reser fler människor till och från stora städer, så om du börjar (eller slutar) i en mindre ort och kör förbi en större stad, så kan du också välja den större staden som en mellanstopp för att förstora din chans på en full bil.

Stanna över natten?

Om du stannar över natten på vägen och fortsätter resan nästa dag; skapa två separata resor: en från din startplats där du ska sova och en därifrån till din slutdestination.

Returresor

Du kan bara skapa enkelriktade resor här. Efter att ha sparat denna resa kan du börja enkelt med att skapa returresa genom att klicka på "Skapa returresa".

Välj resedatum

Välj resedatum i kalendern. När du skapar en ny resa kan du välja flera datum genom att bara klicka på de.

1 resa = 1 datum!

Välj 1 dag för varje resa som du gör. Om du inte är riktigt säker när du ska åka, välj ett datum och använda flex datum optionen för att ge mer exponering för din resa (se nedan). Välj inte mer än 1 dag om du inte reser mer än en gång!

Många resor att göra?

Om du vill skapa återkommande resor, t.ex. arbetspendling varje dag/vecka, kan du använda assistenten. Välj bara veckodagarna och första och sista datumet för perioden, klicka på knappen och alla matchande datum väljs.

Osäker på när du ska åka?

Om resdagen är flexibelt eller om du är osäker när du ska åka, kan du använda flex datum optionen. Detta gör att din resa visas runt den datum som du väljer i kalendern. T.ex. om du väljer den 12:e och välj "+/-1 dag", då visas din resa för den 11:e, den 12:e och den 13:e.
Var försiktig när du väljer flera datum: det är lätt att skapa överlappande datum! Om du väljer den 11:e och den 12:e i kombination med "+/-1 dag", kommer din resa att visas två gånger på den 11:e och två gånger på den 12:e.

Pris och tillgänglighet

Välj antal medpassagerare och välj beloppet för varje passagerare. Rekommenderat pris beräknas på avstånd, genomsnittlig bränsleförbrukning, genomsnittlig bränslepris och tre passagerare.

Bokningssystemet

Vi rekommenderar dig att använda bokningssystemet för ökad tillförlitlighet och säkerhet. Passageraren ser (och betalar till oss) en något högre belopp, men du kommer att få det belopp som du anger här.

Kom ihåg: du som förare får alltid dina pengar, även om passageraren avbeställer!

Ytterligare information

Här kan du lämna allmän information om din resa, t.ex. vilken bil du kör, var i staden du kan plocka upp och släppa av folk, eller att din hund reser också. Vänligen skriv inte kontaktuppgifter (telefon, e-post) här. De visas enligt dina profilinställningar. Du bör heller inte skriva resedetaljer (pris, tillgängliga platser), som du väljer i den här rutan.